onsdag 25 juni 2014

En dag på PowerPark

 Vi hade inte riktigt centimeterna på vår sida idag. Ted saknade 1,5 cm för att komma över den magiska gränsen 120 för att få åka i det mesta. Däremot var V 1 cm över 130 och vi fick äran att betala fullt pris för honom istället.
Nå, 7 h fick vi att gå åt. Och är nog mycket imponerad av stället. Snyggt, prydligt, välstädat och framför allt artig personal. Dessutom inga köer alls idag. Vi åkte och åkte och åkte. Och lillebror var nog en solstråle 95 % av tiden trots att bilderna kanske visar annat. Men lite ledsen var han nog emellanåt för de där arma 1,5 cm... Men nästa år.Då ska han åka både stor bergochdalbana samt vattenstockar. Så det så.













1 kommentar:

Matti Hokkanen sa...

Jo, det hör ju till Allmänbildningen, att känna till Rölli, såsom även Pelle Hermanni, så hastigatag och förkovra Er! Viste inte, fören år 1993, att det även finns Pelle Hermanni-Barnromaner, författade av samma typ, som även gjorde manuskriptet till TV-Serien Pelle Hermanni i Pikku Kakkonen, dvs Simo Ojanen, som dessutom själv läst in dessa som talbok, men har inte ännu hunnit läsa dessa, fastän jag nog sett TV-programmen. Gällande både Rölli och -Pelle Hermanni, så följer en helt blind med dessa TV-serier egsagt på samma vilkor, som en seende, dvs inga syntolkningar om händelserna behövs. Fastän Pelle Hermanni, åter igen, vann i omröstningen om det bästa TV-barnprogrammet någonsin inom festligheterna av Yles barnprogrammsproduktions 50-åriga färd, finns det ju dessa, krävande "barnkunder," som mänar, att programmet, har alldeles för långsammt tempo och detta, säger även Simo Ojanens egna barnbarn och på adressen www.yle.fi finns det intervjuer med olika människor, som har haft att göra med Yles barnprogramm och en av dessa säger just, att barn, är krävande "kunder," gällande tex. hastigheten i barnprogrammen, men säger oandrasidan, att han påminde i programmhelheten Noppa på 70-talet, att det ju finns dendär magiska knappen där i nädre hörnet på TV:n, varifrån man kan stänga av den emellanåt! Ursäkta bara, men i vår TV, var nog knappen i övre, högra hörnet. Noja, men förkovra Ni Er i Rölli och varför inte sedan i Pelle Hermanni, men även, då du, Linda och -Familjen, sysslar med fotbåll, så om Ni påsidanom detta, skulle ta Er en titt på adressen www.goalball2014.fi om Ni, skulle fast sedan på hösten, skulle pröva på gränen i fråga där i skolan och Ni äventuella övriga Läsare där någonstans på eget håll? Men "kautta likaisten varpaitteni" och "änkeröinen på Er och det förstnämnda uttrycket, låter ju inte lika bra på svenska, då det skulle bli "genom mina smutsiga tår!"