fredag 8 juli 2011

sommarens favorit



Bönsallad med kryddörter och halloumi

150 g haricot verts
150 g vaxbönor
0,75 dl olivolja
1,5 dl finhackade kryddörter (t.ex. oregano, timjan och basilika)
1 riven vitlöksklyfta, liten
200 g halloumi
olivolja till stekning
flingsalt och grovmalen svartpeppar, efter smak

Tillagning
Ansa bönorna och koka dem hastigt i saltat vatten tills de är mjuka med lätt tuggmotstånd.
Häll av vattnet och lägg bönorna i en stor skål. Rör samman olja, kryddörter och vitlök och blanda dressingen med de varma bönorna.

Skär halloumin i tunna skivor.

Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumiskivona i cirka 1 minut på varje sida, eller tills de fått en gyllene färg.

Blanda halloumin med bönorna, smaka av med salt och svartpeppar och servera genast.

1 kommentar:

Anna sa...

Trodde du syftade på rosé... ;)