torsdag 26 juli 2012

dagens lektion

Pojkarna och grannflickan leker för tillfället jättebra tillsammans. Ibland blir det problem med lillebror men oftast går det bra.
Idag ville de gå till lekparken 100 m bort. De fick gå och fick höra regler om att ingen bråkar och alla går tillsammans. Tiden gick och "mesiga mamman" började undra var de höll hus. Gick till parken som var TOM. Inga barn. Ringde mannen som hoppade på cykeln och ringde grannfrun som gick ut för att leta. Då kommer Vilgot gående. (han hade vessabrått). Det visade sig att de hade gått från parken men tog en omväg hem och stannat på en liten gräskulle 50 m hemifrån. Men iaf hade de brutit mot våra regler för att få gå ensamma till parken.
Jag satte mig ner och pratade om varför vi alla var arga när de kom. Vi var oroliga och visste inte var de var. De hade fått gå dit och leka om de kommit hem före och sagt till. Pojkarna fick lekparksförbud resten av veckan medan I:s dom blev lite hårdare. De har haft liknanade händelser tidigare och hon fick gårdsarrest resten av dagen. Och som hon tjurade. (för att poolen de bor i råkar finnas på vår gård)

Nå, iaf lärde de sig förhoppningsvis nåt.
Hellre är jag en sträng hönsmamma än har mina pojkar rännande runt stan i tidig ålder där det kan hända vad som helst.
Så det så!

1 kommentar:

maria sa...

precis så ska man göra oxå! you go!