tisdag 16 juni 2015

onsdag-torsdag i Legoland

På onsdag morgon packade vi ihop i stugan och for iväg till Legoland så att vi var där när det öppnade. Och där var vi hela dagen tills det stängde kl. 17. Och hela följande dag. Två dagar var riktigt lämpligt tyckte vi. En dag skulle ha varit för kort. Det fanns nya saker att upptäcka hela tiden och sedan kunde man om och om igen åka i favoriterna. 
Så vad är då Legoland....
En stor nöjespark med Lego som tema, kunde man väl säga. 
Sedan fanns där enormt mycket att titta på. Miniland kunde man ströva i hur länge som helst. Alla rabatter, picknick- ställen och caféer hade grejer byggda av Lego. Det man kunde åka i hade alla en story att berätta. Det fanns vikingafärd genom Asgård, Piratbåt genom slottet,  och 'ventyrsbana med Polar Explorer för att nämna några. 
Några tips: 
- ha med lunch/mellanmål. Att äta där är svindyrt. 
- åk dit utanför högsäsongen. Vi köade som mest 15 minuter. Första dagen inte alls. Men när man såg "fållorna" för köerna så blev man lite matt. Ingen ovanlighet att köa över en timmer per grej förstod vi... Skulle aldrig ha gått med Ted. 
- Låt barnen växa till sig till minst 120 cm. Annars är det mycket de inte får åka i. 
- Bo på hotellet även om det kostar. Allt var en upplevelse. Speciellt eftersom vi lyckades få ett riddarrum även om vi beställt ett standardrum... Det var bekvämt att kunna gå och hämta mera kläder, föra bort kläder, hämta mellanmål osv från rummet så behövde man inte bära på allt. 
















När Legoland stängde på onsdag gick Markus med pojkarna till simhallen på andra sidan gatan. Det ingick i hotellövernattningen. Där fick de röja nästan ensamma även om simhallen var väldigt bra. En liten kompensation för att vi inte hann med Lalandia...


sned,suddig men häftig kungasäng.

riddarsängar


Det här mötte oss i hotellreceptionen.


Flera gånger om daen kunde man se (samma) teater här i riddarborgen. 

Vi träffade även på gamla studiekompisar vars barn var i samma ålder som våra. Och de hittade varann genast. Andra dagen fick de springa tillsammans och åka. Det gillade killarna. :)
Det var synd att jag glömde min klocka/stegmätare hemma. För det var nog många kilometer som samlades under dagarna. Pojkarna var så duktiga, orkade bra, gnällde aldrig och bråkade inte.  


När vi for från Legoland stannade vi för middag i Odense på väg till Köpenhamn. Där kunde man säkert också fått en dag att gå. Verkade mysigt. 


Sista natten bodde vi på ett Scandic utanför Köpenhamn. Och det var enda jag kan komma på att gnälla över från hela resan. Det var sjabbigt, slitet och lite halvsunkigt. Men därför var det väl billigare än de andra hotellen också... Ingen hit alltså. Men killarna tog ett dopp i poolen iaf före läggdags. Sista dagen tillbringade vi i Köpenhamn...


Inga kommentarer: