fredag 18 juli 2008

barbeque revbensspjäll

Det här är värt att pröva.

Mannen och jag avnjöt just det här underbara receptet. Vi hann knappt prata för vi bara åt. Så gott var det.

Recept till 4 personer
Grillade revbensspjäll:
2 kg revbensspjäll
Valfria örter t.ex. timjan och rosmarin
1 gul lök
vatten
ev. salt
2 dl Farinsocker
½ dl Ketchup
½ dl Soja sås
1 tsk Senaps pulver
½ dl Chili sås
2 msk Mörk Rom
½ dl Worchestershire sås
2 skalade och pressade vitlöksklyftor
salt
Peppar

Sätt revbensspjällen i en stor kastrull tillsammans med örter och lök ev. lite salt , täck med vatten. Koka på svag värme i ca. 20-30 minuter. Grilla revbensspjällen på inte så hög värme en bra stund ca. 20 minuter. Blanda resten av ingredienserna till en fin glaze och pensla såsen på köttet med jämna mellanrum.

ps. har fått tid till mödrapoli till tisdagen.

Inga kommentarer: